Βρέθηκε μούμια στον Κόκκινο Πλανήτη; [φωτό]

Ο πλανήτης Άρης φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο των κυνηγών εξωγήινων με τις εν λόγω ομάδες να προσπαθούν να εντοπίσουν αποδείξεις για την ύπαρξη ζωής ή έστω κάποιου αρχαίου πολιτισμού. 

Αυτή τη φορά, βλέποντας εικόνες από το ρόβερ Mars Curiosity, λέγεται ότι μπορεί να εντοπίστηκε μία αιγυτιακή σαρκοφάγος στον Άρη. Στην φωτογραφία απεικονίζονται πολλές πέτρες, αλλά μία από αυτές θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως σαρκοφάγος. 

Η NASA δημοσιεύει φωτογραφίες της επιφάνειας του πλανήτη τις οποίες συλλέγουν τα ρόβερ της και οι εν λόγω κυνηγοί πιάνουν δουλειά προσπαθώντας να εντοπίσουν κάτι διαφορετικό όπως πυραμίδες, πρόσωπα, αγάλματα, κ.ά. 

Το πιο πιθανό, φυσικά, είναι απλά να πρόκειται για κάποιον περίεργα ή ιδιαίτερα σχηματισμένο βράχο τον οποίο η αχαλίνωτη φαντασία κάποιων ερμηνεύει ως σαρκοφάγο. 

nasa

Πολλοί κυνηγοί εξωγήινων, όπως ο Mister Enigma και ο Mr. Warning, ερμηνεύουν την εν λόγω φωτογραφία με τον δικό τους τρόπο και η αλήθεια είναι ότι η NASA δεν έχει ακόμη διαψεύσει τους ισχυρισμούς αυτούς. Ωστόσο, η αμερικανική υπηρεσία έχει διαψεύσει παρόμοιους ισχυρισμούς στο παρελθόν διευκρινίζοντας πως πρόκειται για βράχους ή κρατήρες διαφόρων σχημάτων και δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση με αρχαίους πολιτισμούς στον κόκκινο πλανήτη. 

Πέρσι, ο εκπρόσωπος τύπου της NASA, Guy Webster, είχε εκφράσει το θαυμασμό του για το πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η υπηρεσία εξάπτουν τη φαντασία των πολιτών. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο apocalypsejohn.com