Τι θα συνέβαινε αν μια τεράστια μαύρη τρύπα απορροφούσε τη Γη, τον Ήλιο ή οποιοδήποτε άλλο ουράνιο σώμα; Τώρα, χάρη σ’ αυτόν τον «Υπολογιστή Σύγκρουσης» μπορείς να ξέρεις χωρίς να είσαι γνώστης ανώτερης φυσικής ή αστρονομίας.

Συγκεκριμένα, ο φοιτητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας στην Πολωνίας, Άλβαρο Ντίεζ, χρειάστηκε περίπου μια εβδομάδα για να δημιουργήσει αυτήν την εφαρμογή που θα κάνει τον κόσμο να καταλάβει γρήγορα και διασκεδαστικά τι συμβαίνει όταν μια μαύρη τρύπα «καταπίνει» την αστρική ύλη.

«Η φυσική κάτω από τον Υπολογιστή Σύγκρουσης δεν είναι και τόσο πολύπλοκη – μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη Νευτώνια Μηχανική για να περιγράψει τις γενικές αρχές των Μαύρων Οπών με υψηλή ακρίβεια – αλλά είναι στα σίγουρα πολύ περίεργη», αναφέρει ο Ντίεζ στον ιστότοπο Space.com.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, εφαλτήριο για τη δημιουργία του Υπολογιστή Σύγκρουσης στάθηκε η πληθώρα αστρονομικών ειδήσεων αναφορικά με τις μαύρες τρύπες.

Η πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας

Νωρίτερα φέτος, οι επιστήμονες του αστρονομικού πρότζεκτ Event Horizon δημοσίευσαν την πρώτη φωτογραφία της σκιάς μιας μαύρης τρύπας.

Και μόλις τον περασμένο μήνα, ομάδα αστρονόμων ανακοίνωσαν τον εντοπισμό άστρου που κατακερματίζεται από μια μαύρη τρύπα, ενώ άλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν 3 μαύρες τρύπες που βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης.