Όλες οι λεπτομέρειες για την πρώτη βόλτα τουριστών στο Διάστημα

Ο πρώτος τουριστικός περίπατος στο Διάστημα θα έχει διάρκεια μεταξύ 90 και 100 λεπτών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας Space Adventures στο RIA Novosti.

Κατά τη διάρκεια του διαστημικού περιπάτου, οι τουρίστες θα μπορούν να παρατηρούν τη Γη από διαφορετικές γωνίες. Ο Ρώσος κοσμοναύτης Πάβελ Βινογκράτοφ δήλωσε ότι ο πρώτος «διαστημικός τουρίστας» που θα βγει έξω από τον Σταθμό ίσως να μπορέσει να πραγματοποιήσει συγκεκριμένα πειράματα, αλλά και να φωτογραφήσει τη Γη.

Μοναδική ευκαιρία

Ένας άλλος Ρώσος κοσμοναύτης ο Γκενάντι Παντάλκα, που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής στο Διάστημα (879 μέρες) τόνισε ότι ο διαστημικός περίπατος είναι μια μοναδική ευκαιρία που δίνεται από τη Ρωσία, η οποία διατηρεί δεσπόζουσα θέση στην αγορά του διαστημικού τουρισμού.

Στο τέλος Ιουνίου, η ρωσική εταιρεία πυραύλων Energiya, μέρος της κρατικής υπηρεσίας Διαστήματος, Roscosmos, υπέγραψε συμβόλαιο με την αμερικανική εταιρείαSpace Adventures για μια τουριστική αποστολή στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού με έναν ρωσικό πύραυλο Soyuz. Κατά τη διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού ένας από τους τουρίστες θα μπορέσει να βγει έξω από τον Σταθμό μαζί με έναν επαγγελματία κοσμοναύτη. Το διαστημικό ταξίδι είναι προγραμματισμένο για το 2023.

«Περίπου τόσο χρειάζεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για μια τροχιά γύρω από τη Γη» δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες του Διαστήματος δεν μπορούν να μείνουν για έξι ή επτά ώρες έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως οι επαγγελματίες αστροναύτες, αφού δεν έχουν ούτε την εμπειρία ούτε την εκπαίδευση.

Πηγή: Όλες οι λεπτομέρειες για την πρώτη βόλτα τουριστών στο Διάστημα