Έρευνα: Η ζωή σε άλλους πλανήτες θα μπορούσε να είναι λιγότερο πιθανή απ΄ότι είχαμε σκεφτεί (φωτό)

Η ζωή σε άλλους πλανήτες θα μπορούσε να είναι λιγότερο πιθανή απ΄ότι είχαμε σκεφτεί καθώς ειδικοί μελετητές εντόπισαν κόσμους που βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη των κόκκινων αστεριών «νάνων» και είναι εκτεθειμένες σε θανατηφόρα ακτινοβολία.

Συγκεκριμένα οι αστρονόμοι του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ παρατήρησαν ηλιακές εκλάμψεις καθώς και «ραδιοφωνικές» εκρήξεις από το αστέρι Proxima Centauri και μελέτησαν τις επιπτώσεις στους πλανήτες του συστήματός του.

Το κόκκινο αστέρι νάνος είναι ο πλησιέστερος αστρικός γείτονάς μας καθώς βρίσκεται περίπου 4,2 έτη φωτός μακριά.

Περιλαμβάνει έναν βραχώδη πλανήτη στο μέγεθος της Γης που ονομάζεται Proxima b και βρίσκεται μέσα στην κατοικήσιμη ζώνη του.

Καθώς είναι ένα πιο δροσερό αστέρι από τον Ήλιο, η κατοικήσιμη ζώνη του είναι όλο και πιο κοντά. Μάλιστα μία νέα έρευνα αποκάλυψε ότι πλανήτες που κλείνουν βομβαρδίζονται με θανατηφόρα ηλιακή ακτινοβολία καθιστώντας έτσι απίθανη τη ζωή.

Τα κόκκινα αστέρια νάνων είναι τα πιο συνηθισμένα στον Γαλαξία και αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% των 100 δισεκατομμυρίων αστεριών στον γαλαξία μας σε σύγκριση με το 7% των αστεριών που μοιάζουν με τον Ήλιο.

Έτσι λοιπόν θεωρείται απίθανο να υπάρξει ζωή σε πλανήτες που η τροχιά τους βρίσκεται γύρω από αυτά τα μικρά αστέρια.

space1

space

space2

Πηγή: Έρευνα: Η ζωή σε άλλους πλανήτες θα μπορούσε να είναι λιγότερο πιθανή απ΄ότι είχαμε σκεφτεί(φωτό)