Αυτός είναι ο σεληνιακός εκφορτωτής που θα μεταφέρει τους αστροναύτες της NASA στη Σελήνη

Το μοντέλο, που έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το Apollo moon lander της NASA, προορίζεται για να παρέχει στους μηχανικούς μια εικόνα για το πώς θα αλληλεπιδρούν οι αστροναύτες μαζί του κατά τη διάρκεια πραγματικών αποστολών στη Σελήνη.

Όπως δείχνει το βίντεο, οι διαφορετικές μονάδες ελέγχου που θα χρησιμοποιούν οι αστροναύτες για τον έλεγχο της προσγείωσης, είναι ουσιαστικά κομμάτια αφρού που έχουν κολληθεί στα εσωτερικά τοιχώματα του μοντέλου και τα οποία μπορούν εύκολα να μετακινηθούν.

«Ο ευέλικτος σχεδιασμός είναι εύκολα αναδιαμορφώσιμος κι επιτρέπει στην ομάδα της ενσωμάτωσης των ανθρώπινων συστημάτων (HSI) να αναθεωρεί και να παρέχει σχόλια σχετικά με τα αρχικά σχέδια και να παίρνει αποφάσεις ταχύτερα», αναφέρει η εταιρεία.

Η Dynetics υπόσχεται ότι ο επαναχρησιμοποιήσιμος  σεληνιακός εκφορτωτής θα είναι προσιτός και θα μειώσει δραματικά το κόστος της σεληνιακής εξερεύνησης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το σύστημα προσγείωσης έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει μια μεγάλη ποικιλία ωφέλιμων φορτίων, συμπεριλαμβανομένων των οικοτόπων, επιστημονικών πειραμάτων και των πεζοδρόμων.

Εκτός από την εταιρεία Dynetics, η Blue Origin έδωσε τον δικό της πρωτότυπο πλήρους κλίμακας του συστήματος προσγείωσης στο ανθρώπινο διαστημικό κέντρο της NASA τον Αύγουστο. Η SpaceX του Έλον Μασκ έχει σύμβαση με τη διαστημική υπηρεσία για να αναπτύξει ένα διαμορφωμένο Starship ικανό να προσγειωθεί στη Σελήνη.

 

Πηγή: Αυτός είναι ο σεληνιακός εκφορτωτής που θα μεταφέρει τους αστροναύτες της NASA στη Σελήνη