Σύννεφο μοιάζει με ένα «τεράστιο διαστημόπλοιο» πάνω από την Ταϊλάνδη

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα στη φύση είναι όταν μια τεράστια καταιγίδα αναβλύζει στον ορίζοντα και απλώνεται από την κορυφή της ατμόσφαιρας σε γιγαντιαία σύννεφα.


Το τελευταίο από αυτά τα φαινόμενα φωτογραφήθηκε καταπίνοντας τον ουρανό της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, την 1η Νοεμβρίου του 2016.

Οι καταιγίδες αυτές είναι υπεύθυνες για μερικές από τις πιο απίστευτες εικόνες της φύσης, ενώ μπορούν να παράγουν δεκάδες διαφορετικά είδη νεφών. Τα πυκνά αυτά σύννεφα είναι όμορφα από μόνα τους, αλλά υπάρχουν διάφορες συνθέσεις που μπορούν να τα κάνουν ακόμη πιο θεαματικά.

Η μετεωρολογία εξηγεί ότι αυτά τα σύννεφα σχηματίζονται σε υψόμετρο συνήθως πάνω από μία οροσειρά, όπου ρέει υγρός και βαρύς αέρας. Το ασυνήθιστο σχήμα τους μπερδεύει τους ανθρώπους και συχνά τα συγχέουν με εξωγήινα αντικείμενα.

Σύννεφο που μοιάζει με ένα «τεράστιο διαστημόπλοιο» πάνω από την Ταϊλάνδη [Βίντεο] - Εικόνα0Σύννεφο που μοιάζει με ένα «τεράστιο διαστημόπλοιο» πάνω από την Ταϊλάνδη [Βίντεο] - Εικόνα1Σύννεφο που μοιάζει με ένα «τεράστιο διαστημόπλοιο» πάνω από την Ταϊλάνδη [Βίντεο] - Εικόνα2

Δείτε ένα timelapse βίντεο στην αρχή του άρθρου αυτού του γιγάντιου σύννεφου πάνω από την Μπανγκόκ στις 1, Νοεμβρίου 2016.