ΣΟΚ! Η NASA ανακάλυψε «ρωγμές» στο έδαφος του Άρη – Υπάρχει ζωή στον Άρη;

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) αποκάλυψε την ύπαρξη των αποκαλούμενων «αραχνών» πάνω στο έδαφος του πλανήτη Άρη , που στην πραγματικότητα είναι ρωγμές που σχηματίζονται από αμμόλοφους, οι οποίες με την σειρά τους καταδεικνύουν σημάδια διάβρωσης στο έδαφος ενδεχομένως από νερό.

Οι επιστήμονες λένε ότι οι διαβρώσεις αυτές σχηματίσθηκαν πιθανότατα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 1.000 ετών στον Άρη, που μεταφράζεται αυτόματα σε περίπου 1.800 γήινα χρόνια.

Είναι μια ανακάλυψη που έκανε η NASA , η οποία αποδεικνύει περίτρανα ότι ο κόκκινος πλανήτης δεν είναι αμετάβλητος, νεκρό τοπίο, ενισχύοντας τα σενάρια που λένε ότι στον κόκκινο πλανήτη υπήρχε πριν κάποια εκατομμύρια χρόνια ενδεχομένως ζωή.

mars-spiders-nasa-space-aliens-761137

Ο ειδικός επιστήμονας Hugh Kieffer του Ινστιτούτου διαστημικής επιστήμης στην πόλη Boulder του Κολοράντο των ΗΠΑ περιέγραψε κατά την δική του εκδοχή το πώς δημιουργήθηκαν οι αποκαλούμενες «αράχνες».

«Το διοξείδιο του άνθρακα μετατρέπεται σε πάγο στον Άρη τον χειμώνα, διαπερνά το έδαφος και την άνοιξη η ηλιοφάνεια που θερμαίνει το έδαφος προκαλεί μαζί με το φυσικό αέριο διάφορες μορφές στο στρώμα πάγου. Σε κάποιο σημείο, το αέριο εκρήγνυται προς τα έξω, δημιουργώντας ιζήματα και διαβρώνοντας την επιφάνεια του εδάφους», κατέληξε ο ίδιος.

Γιατί όμως αυτή η διαδικασία παραμένει ένα μυστήριο που ακόμα δεν μπορεί να λύσει τη NASA;

Η διαστημική υπηρεσία διαθέτει φωτογραφίες από τις «αράχνες» εδώ και περίπου 5,7 γήινα χρόνια. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν από τις εικόνες ότι τα περίεργα σχήματα αυξάνονται χρόνο με το χρόνοι.

Ο έτερος επιστήμονας ονόματι Ganna Portyankina του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, δήλωσε: «Έχουμε για πρώτη φορά αυτές τις μεταστροφές του εδάφους που εκτείνονται από έτος σε έτος. «Αυτές είναι περιοχές αμμοθινών, οπότε δεν ξέρουμε αν θα κρατήσουν ή θα μεγαλώσουν ή ακόμη εξαφανιστούν κάτω από μια κινούμενη άμμο», δήλωσε ο ίδιος.

Ο αναπληρωτής επιστήμονας Leslie Tamppari, του ινστιτούτου Jet Propulsion Laboratory της NASA στην πόλη της Πασαντίνα δήλωσε: «Κρατάμε εκπλήξεις σχετικά με το πώς είναι πραγματικά ο πλανήτης Άρης». !!

«Ο συνδυασμός μιας πολύ υψηλής ανάλυσης της απεικόνισης μας επιτρέπει να διερευνήσουμε τις ενεργές διεργασίες στον Άρη που παράγουν ανιχνεύσιμες αλλαγές σε εποχές ή και χρόνια», δήλωσε ο ίδιος.

Οι γεωλογικές αυτές μεταβολές συνήθως βρίσκονται κοντά στο νότιο πόλο του Άρη και είναι ένα χαρακτηριστικά μοναδικό φαινόμενο για τον κόκκινο πλανήτη, και κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί στην Γη.

Υπάρχουν πολλά ακόμη τα οποία δεν γνωρίζουμε και σκοπίμως αποκρύπτονται για τον πλανήτη αυτόν, από την NASA αλλά και την ρωσική αντίστοιχη υπηρεσία διαστήματος.

ekpliktikes-fotografies-curiosity-vouna-planiti-ari

Πολλοί μιλούν και «οικοδομήματα» και ευρήματα ύπαρξης νοήμων πολιτισμού, τα οποία αποκρύπτουν επιμελώς όλοι αυτοί οι επιστήμονες. Σε αυτά τα ερωτήματα ελπίζουμε ότι θα μάθουμε περισσότερα σε λίγα χρόνια με την εκτόξευση ειδικών δορυφόρων με υπερμεγέθη τηλεσκόπια.