ΣΟΚ! Τι συνέβη στη Γη πριν από 1,7 εκατ. χρόνια;

Τελευταία μελέτη αποκαλύπτει ότι πριν από 1,7 εκατ. χρόνια, ο πλανήτης «βομβαρδίστηκε» από μεγάλη ποσότητα ραδιενεργούς ακτινοβολίας, η οποία όπως όλα δείχνουν προήλθε από την έκρηξη ενός νεογέννητου άστρου.

Σύμφωνα με τους μελετητές, η κοσμική ραδιενέργεια που έπληξε τον πλανήτη, επηρέασε κυρίως την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. 

Όπως αποδείχθηκε από τις τελευταίες έρευνες, η Γη έχει δεχθεί «βομβαρδισμό» όχι μόνο μία φορά, αλλά πολλές, από εκρήξεις άστρων που βρίσκονται στο Γαλαξία μας.

Η ομάδα των Αυστραλών επιστημόνων, αποκάλυψε ότι το άστρο που εξερράγη βρισκόταν 325 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Αυτό ήταν το πιο πρόσφατο γεγονός, το οποίο συνέβη πριν από 1,7 με 3,2 εκατ. χρόνων. Ένα ακόμη γεγονός πιστοποιήθηκε πριν από 6,5 με 8,7 εκατ. χρόνια.

«Ξέρουμε πότε έγιναν και πόση ακτινοβολία χτύπησε τη Γη. Τώρα μελετάμε τις αλλαγές εκείνων των περιόδων, προκειμένου να διαπιστώσουμε το πόσο επηρέασαν. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι είχαν επιρροή στην ανθρώπινη εξέλιξη», τόνισε ένας εκ των επιστημόνων της ομάδας.