Ποιοι είναι οι 32 πλανήτες που μπορεί να έχουν ζωή;

Η εξερεύνηση του διαστήματος και ειδικά η εύρεση ζωής σε άλλους πλανήτες βρίσκεται στο επίκεντρο για πολλά κράτη της Γης λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της για την ανθρωπότητα και το μέλλον της.

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μία λίστα με 32 πλανήτες με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα. Οι πλανήτες αυτοί βρίσκονται εκτός των ορίων του ηλιακού μας συστήματος και έχουν όλες τις βασικές και απαραίτητες ενδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, όπως αναφέρει το pronews.gr.

Για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, η ύπαρξη ζωής μπορεί να είναι στη μορφή μονοκύτταρων μικροοργανισμών, ζώων, και ανθρωποειδών. Ακόμη, το γεγονός ότι υπάρχουν οι ενδείξεις και πιθανόν οι κατάλληλες συνθήκες για την ύπαρξη ζωής δεν σημαίνει ότι σε αυτούς τους πλανήτες έχει πράγματι αναπτυχθεί ζωή. Αυτό εξαρτάται συνδυαστικά και από άλλους παράγοντες, όπως η θερμοκρασία του και η ύπαρξη ή μη ατμόσφαιρας, η απόσταση από τον ήλιο του συστήματός του, κ.α.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν μετρήσεις χιλιάδων πλανητών για να καταλήξουν στους επικρατέστερους 32. Συγκεκριμένα, οι 21 από αυτούς χαρακτηρίζονται ως πλανήτες γίγαντες και είναι 5-10 φορές μεγαλύτεροι από τη Γη. Οι υπόλοιποι είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος με τον πλανήτη μας και ο κοντινότερος σε εμάς απέχει μόλις 12 έτη φωτός, ενώ ο πιο μακρινός  2.500 έτη φωτός!