Πέντε φαντασμαγορικοί εξωπλανήτες Vol.2 (φωτό) !

Το δεύτερο άρθρο της σειράς με τους επόμενους πέντε εξωπλανήτες από τους συνολικά 20 που θα παρουσιαστούν. 

1. CoRoT 7b 

Ο πρώτος πλανήτης που θεωρείται «Υπερ-Γη» είναι ένας βραχώδης εξωπλανήτης που η ανακάλυψή του απέδειξε ότι κόσμοι σαν τη Γη είναι πράγματι δυνατό να υπάρχουν κι ότι η έρευνα για πιθανά κατοικήσιμους κόσμους (βραχώδεις πλανήτες στην κατοικήσιμη ζώνη) μπορεί να είναι τελικά καρποφόρα. 

2. Kepler-22b  

Αυτός είναι ένας πλανήτης που εντοπίζεται στην κατοικήσιμη ζώνη και πιθανώς είναι ένας κόσμος με την υπάρξη νερού που ουδεμία σχέση έχει με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει μέχρι στιγμής στο ηλιακό μας σύστημα. 

3. Kepler-10b 

Η ανακάλυψη του πρώτου βραχώδους πλανήτη από το τηλεσκόπιο Κέπλερ, είναι ένας καμμένος, στο μέγεθος της Γης, κόσμος που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να έχει έναν ωκεανό λάβας στην επιφάνειά του. 

4. Kepler-444 system

Το αρχαιότερο πλανητικό σύστημα αποτελείται από πέντε πλανήτες στο μέγεθος της Γης. Αυτή η μικρή ομάδα πλανητών έδειξε ότι παρόμοια ηλιακά συστήματα έχουν σχηματιστεί και ζήσει στον Γαλαξία μας σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια της ύπαρξής του. 

5. 55 Cancri e

Ο συγκεκριμένος πλανήτης είναι ένας σχεδόν καμμένος κόσμος που τρέχει μανιωδώς γύρω από το άστρο του κάθε 18 ώρες! Βρίσκεται σε τόσο κοντινή/στενή τροχιά με το άστρο του – περίπου 25 φορές πιο κοντά από όσο απέχει ο Ερμής από τον Ήλιο – που είναι «παλιρροιακά κλειδωμένη» η μία πλευρά του και καταδικασμένη να «καίγεται» από την θερμότητα του ήλιου του. Ο πλανήτης φαίνεται να έχει ένα βραχώδη πυρήνα που περιβάλλεται από ένα στρώμα νερού σε «υπερκρίσιμη» κατάσταση, όπου είναι ταυτόχρονα και υγρή και αέρια, καθώς και να καλύπτεται ολοκληρωτικά από ένα στρώμα ατμού.