Πέντε φαντασμαγορικοί εξωπλανήτες Vol.1 (φωτό) !

Οι εξωπλανήτες που ακολουθούν βρίσκονται σε μία λίστα με τους 20 πιο φαντασμογορικούς και αγαπημένους τους εξωπλανήτες τους οποίους επέλεξαν οι κορυφαίοι ερευνητές εξωπλανητών στον κόσμο μέσα από συνολικά 2000 άλλους! 

Αυτό είναι το πρώτο άρθρο σε μια σειρά τεσσάρων μέσα από τα οποία θα μοιραστούμε μαζί σας και τους 20 αυτούς εξωπλανήτες μέσα από μια εξαιρετική συλλογή φωτογραφιών: 

1. Kepler-186f

Ο εξωπλανήτης Kepler-186f ήταν ο πρώτος βραχώδης πλανήτης που βρέθηκε μέσα στην κατοικίσιμη ζώνη – την περιοχή γύρω από το άστρο όπου η θερμοκρασία είναι σωστή για την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Ο εξωπλανήτης αυτός είναι επίσης παρόμοιου μεγέθους με αυτό της Γης και παρόλο που μπορεί να μην ανακαλύψουμε τι μπορεί να συμβαίνει στην επιφάνειά του σύντομα, η ανακάλυψη του Kepler-186f είναι μια υπενθίμιση του γιατί αναπτύσσονται συνεχώς νέες τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά σε μακρινούς κόσμούς. 

2. HD 209458 b (nickname «Osiris»)

Αυτός είναι ο πρώτος πλανήτης που βρέθηκε να διασχίζει το άστρο του και αυτό έδειξε ότι οι παρατηρήσεις διέλευσης άστρων είναι εφικτές προσθέτοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο στον χαρακτηρισμό και τη μελέτη των εξωπλανητών. 

3. Kepler-11 system

Αυτό ήταν το πρώτο συμπαγές ηλιακό σύστημα που ανακαλύφθηκε από το τηλεσκόπιο Κέπλερ και αποκάλυψε ότι ένα σύστημα μπορεί να είναι κατασκευασμένο «σφικτά», με τουλάχιστον 5 πλανήτες της κλίμακας της τροχιάς του πλανήτη Ερμή και να συνεχίζει να είναι ένα σταθερό σύστημα. Αυτή η ανακάλυψη πυροδότησε μια εντελώς νέα οπτική και ιδέες για το σχηματισμό των πλανητών και έδειξε ότι τα πολλαπλά μικρά πλανητικά συστήματα, όπως το δικό μας, μπορεί να είναι ένα κοινό φαινόμενο που απαντάται στο διάστημα. 

4. Kepler-16b

Αυτός ο πλανήτης εκπροσωπεύει την πρώτη ανακάλυψη του τηλεσκοπίου Κέπλερ, ενός πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από δύο άστρα (circumbinary planet), γνωστό και ως Τατουίν. 

5. 51 Pegasi b

Αυτός ο γιγάντιος πλανήτης, ο οποίος είναι περίπου ο μισός από τον πλανήτη Δία και περιφέρεται γύρω από το άστρο του κάθε 4 ημέρες, ήταν η πρώτη επιβεβαιωμένη ανακάλυψη εξωπλανήτη που περιστρέφεται γύρω από ένα άστρο σαν τον ήλιο – μια ανακάλυψη που ώθησε ένα ολόκληρο πεδίο εξερεύνησης.