Παρακολουθήστε Live! Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τον πλανήτη μας!

Ένα μικρός αστεροειδής στο μέγεθος λεωφορείου θα περάσει ακίνδυνα ανάμεσα στη Γη και το φεγγάρι (2η Φεβρουαρίου), μόνο μια-δυο μέρες μετά την ανακάλυψη του από τους αστρονόμους.

Όπως αναφέρει το crashonline.gr είναι ένας από τους πολλούς μικρούς αστεροειδείς που έχουν «επισκεφθεί» πρόσφατα τον πλανήτη μας, και ένας από τους τρεις που θα περάσουν σήμερα, σύμφωνα με τη NASA (οι άλλοι δύο θα περάσουν πολύ πιο μακριά από τη Γη).

Η κοντά στη Γη αστεροειδής, που ονομάζεται 2017 BS32, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά την 30η Ιανουαρίου και ακολουθεί κατά πόδας τρεις άλλους αστεροειδείς , με τον πιο σοβαρό περιστατικό να είναι αυτός που πέρασε πολύ κοντά από την Γη στην 9η Ιανουαρίου.

Οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι ο αστεροειδής θα περάσει σε περίπου 162.888 χιλιόμετρα από τη Γη κατά τη διάρκεια της πλησιέστερης προσέγγισης του στον πλανήτη μας την 15:23 EDT (7:23 GMT) στις 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανάρτηση από το παρατηρητήριο Slooh. Ο αστεροειδής είναι περίπου 12 μέτρα σε διάμετρο.

Το παρατηρητήριο Slooh θα μεταδώσει σε ζωντανή διαδικτυακή σύνθεση το πέρασμα του 2017 BS32 και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.