Πανέμορφα αστρονομικά ρολόγια δείχνουν την ώρα, τα έτη και τους πλανήτες!

Καθώς τα αναλογικά ρολόγια δίνουν την θέση τους στα ψηφιακά, είναι απίστευτο το γεγονός ότι κάποτε τα μηχανικά ρολόγια ήταν ικανά, όχι μόνο να δείχνουν την ώρα, αλλά και να παρακολουθούν την κίνηση των πλανητών, την δημιουργία αστερισμών και τις φάσεις της Σελήνης.

Πριν από μερικούς αιώνες τα αστρονομικά ρολόγια θεωρούνταν ως η απόλυτη δύναμη στην ωρολογοποιία. Αυτές οι τεράστιες κατασκευές των ρολογιών διακοσμούνταν σαν να είναι έργα τέχνης, με φιγούρες, πρόσωπα και στολίδια.
Στον Καθεδρικό Besançon, στην ανατολική Γαλλία υπάρχει ένα ρολόι που μπορεί να υπολογίσει τα έτη, την δύση και την ανατολή του ήλιου, τις παλίρροιες και την ώρα σε 17 μέρη παγκοσμίως. Το αστρονομικό ρολό στην Πράγμα μπορεί να ακολουθήσει την πορεία του ήλιου, αλλά και τις φάσεις της Σελήνης. Το γοτθικό αστρονομικό ρολόι στον καθεδρικό Notre-Dame στο Στρασβούργο έχει τα πάντα. Από μία απεικόνιση του ηλιακού συστήματος, μέχρι ένα χρυσό κόκκορα που ενεργοποιείται κάθε μεσημέρι.
Αυτά είναι μερικά από τα πιο όμορφα αστρονομικά ρολόγια του κόσμου όπως παρουσιάζονται μέσα από το site huffingtonpost.gr.
Το αστρονομικό ρολόι της Πράγας
Το αστρονομικό ρολόι του Στρασβούργου 
Το αστρονομικό ρολόι του Γκντασκ 
Το αστρονομικό ρολόι του Besançon
Το αστρονομικό ρολόι της Λυόν