Μυστηριώδεις πράσινες και μπλε λάμψεις «βομβαρδίζουν» το Μεξικό μετά τον μεγα-σεισμό!

Μυστηριώδεις πράσινες και μπλε λάμψεις παρατηρήθηκαν στην πόλη του Μεξικού μετά το χτύπημα του μέγα-σεισμού μεγέθους 8,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο ισχυρός σεισμός από τους μεγαλύτερους που έχουν σημειωθεί στη χώρα προκάλεσε τσουνάμι μεγέθους 70 εκατοστών και πολλές καταστροφές, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς.

Οι μυστηριώδεις λάμψεις που παρατηρήθηκαν όμως στον ουρανό καταγράφηκαν από χρήστες των κοινωνικών δικτύων, κέντρισαν την προσοχή διεθνών Μέσων τα οποία εξηγούν ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο το συμβαίνει μετά από μεγάλους σεισμούς.

Ωστόσο οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πολλά στοιχεία για τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα της επίπτωσης του σεισμού στα τροφοδοτικά ρεύματος, αν και άλλοι τονίζουν ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει αναφερθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Σε δηλώσεις του πάντως ο σεισμολόγος Stephen Hicks αναφέρει ότι οι λάμψεις αυτές δεν έχουν αποδειχτεί ποτέ και αναφέρει ότι θα μπορούσαν να είναι απλά μικρές εκρήξεις σε ηλεκτρικές γεννήτριες και συστήματα ισχύος.

Πάντως και στο παρελθόν πολλοί έχουν γίνει μάρτυρες αυτού του μυστήριου φωτός μετά από μεγάλους σεισμούς. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες έχουν αναφερθεί θεάσεις του φαινομένου ακόμα και στον μεγάλο σεισμό που χτύπησε το 2009 την Λ’Ακουίλα. 

Γιατί συμβαίνουν

Σύμφωνα με μία σελίδα στο Wikipedia για το θέμα, μία υπόθεση είναι ότι η σεισμική δραστηριότητα περιλαμβάνει τον ιονισμό οξυγόνου σε ανιόντα οξυγόνου με τη διάσπαση των υπεροξειδικών δεσμών σε ορισμένους τύπους πετρωμάτων από την υψηλή καταπόνηση πριν και κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. Μετά τον ιονισμό, τα ιόντα ταξιδεύουν μέσα από τις ρωγμές στα πετρώματα. Μόλις φτάσουν στην ατμόσφαιρα αυτά τα ιόντα μπορούν να ιονίσουν θύλακες αέρα, σχηματίζοντας πλάσμα που εκπέμπει φως.

Mία άλλη υπόθεση αναφέρει ότι τα φώτα αυτά προκαλούνται από την τριβή μεταξύ των πετρωμάτων που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τάση.

O ισχυρότατος σεισμός στο Μεξικό έρχεται σε συνέχεια των καταστροφικών τυφώνων που σαρώνουν ολόκληρες περιοχές του πλανήτη, καταστρέψουν νησιά και προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές. Μόνο ο τυφώνας «Ίρμα» έχει κοστίσει τις ζωές σε 14 ανθρώπους μέχρι τώρα και βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη δύο.
 

Ο κυβερνήτης του Μαϊάμι χαρακτήρισε τον τυφώνα «Ίρμα» «πυρηνικό τυφώνα» και δεν έχει άδικο αν αναλογιστεί κανείς τις ζημίες που προκάλεσε και την ένταση που έχει καταγράφοντας στοιχεία πρωτοφανή. Για περισσότερες από 36 ώρες βρίσκεται στην κατάσταση 5 και συνεχίζει. Την ίδια ώρα αναβαθμίζεται ο τυφώνας Χοσέ, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του προκαλεί μεγάλες ζημιές.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι: Τι γίνεται στον πλανήτη; Η φύση έχει αρχίσει να εκδικείται τον άνθρωπο; Είμαστε ακόμη στην αρχή και αναμένονται πολύ σφοδρότερα χτυπήματα από τα φυσικά φαινόμενα;

Υπάρχουν όντως στοιχεία που δείχνουν πώς η μανία της φύσης μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Δείτε τα video ΕΔΩ