Με ένα σπάνιο θέαμα συνοδεύτηκε η εκτόξευση του πυραύλου της SPACEX

Όπως ήταν φυσικό οι εντυπωσιακές φωτογραφίες κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μια εκθαμβωτική λάμψη πολύχρωμου καπνού που εμφανίστηκε στον ουρανό των ΗΠΑ – νωρίς το πρωί – άφησε πίσω του να αιωρείται το διαστημικό σκάφος Falcon 9, το οποίο απογειώθηκε από τη Φλόριντα το περασμένο Σάββατο 30 Μαΐου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το εντυπωσιακό φαινόμενο που μάγεψε όσους το είδαν προκλήθηκε από το φως του ήλιου το οποίο διαθλάτε μέσα από τα καυσαέρια των κινητήρων του πυραύλου.

Όπως ήταν φυσικό οι εντυπωσιακές φωτογραφίες κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να σχολιάζουν ότι η λάμψη μοιάζει με ένα «εκπληκτικό ουράνιο τόξο» ή «νεφέλωμα που κρέμεται στον ουρανό».

Ειδικότερα ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Τι υπέροχο να ξυπνάς και να βλέπεις στον ουρανό αυτό το εντυπωσιακό θέαμα»!

Να σημειωθεί ότι η Nasa ανέθεσε στην SpaceX την κατασκευή ενός νέου διαστημικού «ταξί» και, αν η παρούσα αποστολή, η οποία είναι πιθανόν να διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο, αποδειχθεί ασφαλής, οι Αμερικανοί δεν θα εξαρτώνται πλέον από τους Ρώσους για να φθάσουν στο Διάστημα.

Η SpaceX έχει δεσμευθεί προς την Nasa για έξι allers-retours προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμού, με τέσσερις επιβαίνοντες αστροναύτες, έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταβλήθηκαν από το 2011 στο πλαίσιο συμβολαίου με την εταιρεία του Ελον Μασκ.

Πηγή: Με ένα σπάνιο θέαμα συνοδεύτηκε η εκτόξευση του πυραύλου της SPACEX