Είναι το νερό της Γης διαστημικής προέλευσης;

Ίχνη οπαλίου βρέθηκαν σε έναν μετεωρίτη που είχε εντοπιστεί στην Ανταρκτική από Βρετανούς επιστήμονες. Λόγω του ότι το οπάλιο είναι ένα ένυδρο ορυκτό (περιέχει πολλά μόρια νερού) οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το νερό προήλθε από μετεωρίτες οι οποίοι το μετέφεραν σε μορφή πάγου σε αστεροειδείς.

Το οπάλιο είναι ένας πολύτιμος λίθος που αποτελείται από πυρίτια, που είναι το βασικό συστατικό της άμμου, και περιέχει έως και 30% νερό. Μέχρι στιγμής, βέβαια, δεν έχει εντοπισθεί οπάλιο στην επιφάνεια κανενός αστεροειδούς και μόλις σε έναν μετεωρίτη που θεωρείται ότι προήλθε από τον Κόκκινο Πλανήτη (Άρης).

Ο μετεωρίτης ΕΕΤ 83309 που βρέθηκε στην Ανταρκτική θεωρείται ότι αποτελεί κομμάτι ενός μακρινού αστεροειδούς κι ότι το οπάλιο που ανιχνεύθηκε σε αυτόν σχηματίστηκε αρχικά στον «μητρικό» αστεροειδή από την πρώτη μετεωριτών οι οποίοι κουβαλούσαν πάγο.

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την άποψη ότι οι μετεωρίτες και οι αστεροειδείς μετέφεραν το νερό σε μορφή πάγου στη Γη βοηθώντας έτσι να αναπτυχθεί η ζωή στον πλανήτη μας. 

Το άρθρο αναρτήθηκε αρχικά στο apocalypsejohn.gr.