«Είναι απίθανο να μην υπάρχει εξωγήινη ζωή», σύμφωνα με έρευνα

Συνήθως ότι συζητάμε για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής αναφερόμαστε περισσότερο για το αν έχει εντοπιστεί στον πλανήτη μας, αν οι κυβερνήσεις μας το κρύβουν, και αν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι όντως υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί. 

Μια έρευνα έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα του αν όντως υπάρχουν δείχνοντας ότι είναι μάλλον απίθανο οι άνθρωποι να είμαστε το μόνο παράδειγμα ευφυούς ύπαρξης στο απέραντο Σύμπαν. 

Στην εν λόγω έρευνα τα στοιχεία από τα εμπειρικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι η πιθανότητα να είμαστε εμείς η μοναδική μορφή νοημοσύνης είναι μία στα 10 εκατομμύρια δισεκατομμύρια – ένας αριθμός με 34 μηδενικά – όπως αναφέρει το apocalypsejohn.com. 

Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτή την πιθανότητα, σκεφτείτει ότι η πιθανότητα να κερδίσει κάποιος το μεγάλο τζακπότ των ΗΠΑ είναι μία στα 292 εκατομμύρια, σύμφωνα με την έρευνα. Η έρευνα επίσης αναφέρει ότι είναι πολύ πιο πιθανό να κτυπηθεί κάποιος από εμάς από θραύσματα δορυφόρου (μία στα 476.190.476.190.476.190.476,2) παρά να είμαστε το μόνο νοήμων είδος στο Σύμπαν. 

Το ερώτημα λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα, δεν είναι το εάν υπάρχουν εξωγήινα όντα, αλλά εάν έχουν ήδη υπάρξει. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA μας έχει ήδη δείξει ότι περίπου το 1/5 των ηλιακών συστημάτων έχουν πλανήτες, με θερμοκρασίες που τους καθιστούν κατοικήσιμους. 

Τα δεδομένα της έρευνας σε συνδυασμό με τις διαστημικές ανακαλύψεις που γίνονται οδηγούν στο συμπέρασμα πως η πιθανότητα να είμαστε ο μοναδικός πλανήτης με νοήμονα όντα είναι πράγματι απειροελάχιστη.