Επιστρέφει το μυστηριώδες διαστημικό λεωφορείο X-37B;

­­­­­­Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. στη μορφή διαστημικού λεωφορείου μπορεί να επιστρέψει στη Γη μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Ο λόγος για το διαστημικό λεωφορείο X-37B του οποίου η αποστολή είναι απόρρητη και η Πολεμική Αεροπορία έχει ήδη αρνηθεί ότι μπορεί να επιστρέψει στο άμεσο μέλλον.

Το πειραματικό αυτό λεωφορείο ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει σύμφωνα με την ιστοσελίδα NASA Spaceflight, η οποία ουδεμία επίσημη σχέση έχει με τη διαστημική υπηρεσία. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα θεωρείται μια αξιόπιστη πηγή για (ανεξάρτητες) ειδήσεις σχετικά με το θέμα.

Η πραγματικός σκοπός του διαστημικού λεωφορείου είναι απόρρητος και ως εκ τούτου του έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πολίτες, ή ακόμη και κυβερνήσεις!

Η επίσημη περιγραφή για την αποστολή αυτή σύμφωνα με την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία είναι ότι το διαστημόπλοιο είναι «ένα πειραματικό πρόγραμμα δοκιμών για να επιδείξουν τις τεχνολογίες για μια αξιόπιστη, επαναχρησιμοποιήσιμη, και μη επανδρωμένη πλατφόρμα δοκιμών για την Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α.»

Οι φήμες πάντως δίνουν και παίρνουν! Ορισμένοι κάνουν λόγο για ένα σύστημα διαστημικών όπλων το οποίο έχει το Πεντάγωνο έχει αρνηθεί επίσημα, έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο το οποίο αρνείται η Πολεμική αεροπορία, και, τέλος, ένα όχημα δοκιμών με αισθητήρες αναγνώρισης και κατασκοπείας.

Το X-37B πιστεύεται ότι θα επιστρέψει στον πλανήτη μας μέσα στο 2017.