Επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι οι εξωγήινοι είναι πιο κοντά στη Γη

Επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα υποστηρίζει ότι η αναζήτηση εξωγήινων θα ήταν καλύτερο να εστιαστεί πιο κοντά στη Γη και ειδικότερα σε τροχιά που να επιτρέψει του εξωγήινους να παρακολουθούν εμάς!

Ο Δρ. Ρενέ Χέλερ και ο καθηγητής Ραλφ Πάντριτζ (επικεφαλής της έρευνας που έχει δημοσιευθεί στο Astrobiology) εξηγούν ότι οι αστροβιολόγοι εστιάζουν, μέχρι στιγμής, σε ουράνια σώματα που βρίσκονται πολύ μακριά για να τα δει κανείς με τα τηλεσκόπια που διαθέτουμε. Προτείνουν, λοιπόν, την εστίαση των ερευνών στη λεγόμενη ζώνη τράνζιτ, μια λεπτή λωρίδα διαστήματος στην οποία, οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να δουν τον πλανήτη μας όταν αυτός περνάει μπροστά από τον Ήλιο. 

Αυτή η ζώνη είναι το «σπίτι» 100.000 πιθανών στόχων παρατήρησης με τον καθένα να έχει πιθανούς δορυφόρους. Ο καθηγητής Πάντριτζ επισημαίνει ότι, «Προφανώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι είναι ικανοί να κάνουν σε επίπεδο εντοπισμού πλανητών παρόμοιων με τη Γη, αλλά και έξυπνων μορφών ζωής οι τυχόν εξωγήινοι. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία αναζήτησης βασίζεται σε μια μέθοδο που έχει αποδειχθεί απλή και αποτελεσματική». 

Ο Δρ. Χέλερ συμπληρώνει λέγοντας, «Αν κάποιοι από αυτούς τους πλανήτες φιλοξενούν παρατηρητές με αναπτυγμένη ευφυΐα, τότε μπορεί να έχουν καταλάβει ότι η Γη κατοικείται και ίσως μπορεί να λαμβάνουμε τις εκπομπές τους.»

Λέτε οι εξωγήινοι να είναι τελικά πιο κοντά από όσο πιστεύουμε; 

Το άρθρο αναρτήθηκε στο apocalypsejohn.com