Εμφανίστηκαν ATIA στην Κωνσταντινούπολη γράφουν οι Τούρκοι – Πούτιν σε Ερντογάν: «Ηρέμησε Ταγίπ, απλά δοκιμάσαμε ένα όπλο»…

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην πόλη της Κωνσταντινούπολης  όταν εμφανίστηκαν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από τον ουρανό νωρίς το πρωί προκαλώντας τον τρόμο σε αυτούς που τα είδαν και τα κατέγραψαν.  Αμέσως μεγάλες τουρκικές εφημερίδες δημοσίευσαν το γεγονός δίνοντας του τεράστια έκταση.

Σήμερα, στις 06.30, παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εικόνες στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen. Φώτα ενός ΑΤΙΑ  πάνω από την πλευρά του κτιρίου του τερματικού σταθμού προκάλεσε συναγερμό αναφέρουν οι Τούρκοι της Sabah.

Το περιστατικό που καταγράφηκε στην Κωνσταντινούπολη παρουσιάστηκε  στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης προκαλώντας πολλά ερωτηματικά και φόβο από χιλιάδες Τούρκους.

Η πορεία του ΑΤΙΑ καταγράφηκε. Yπάρχει φωτογραφία και βίντεο από κινητό τηλέφωνο.

Το ΑΤΙΑ σύμφωνα με τους Τούρκους κινούνταν στην πλευρά του κτιρίου του τερματικού σταθμού του μεγάλου τουρκικού αεροδρομίου και δεν ήταν φυσικά αεροσκάφος.

Εν τω μεταξύ, το περιστατικό έγινε αντιληπτό και στην περιοχή της Τούζλα στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας νέα σενάρια για την ύπαρξη ΑΤΙΑ που βγήκαν στο σεριάνι Άγιες ημέρες. 

Στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen, οι διαδοχικές ομάδες φωτός που παρατηρήθηκαν από βορρά προς νότο από ΑΤΙΑ παρατηρήθηκαν σαφώς και πιστοποιημένα για περίπου 2 λεπτά όταν και εξαφανίστηκαν, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις προχθές το αμερικανικό Πεντάγωνο παραδέχθηκε ότι ερευνούσε την ύπαρξη ΑΤΙΑ μέσω ενός μυστικού προγράμματος ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει δημοσίευμα αμερικανικού εντύπου το οποίο επικαλείται το BBC .

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο λίγοι αξιωματούχοι είναι ενήμεροι για το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2007 και φέρεται να ολοκληρώθηκε το 2012. Η χρηματοδότηση του προγράμματος, ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν κρυμμένη στους προϋπολογισμούς των αμυντικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. 

Η εφημερίδα New York Times γράφει ότι έγγραφα που αφορούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα μιλούν για περίεργα αεροσκάφη που πετούν με μεγάλη ταχύτητα ή αιωρούνται και για ιπτάμενα αντικείμενα.

Το αποκαλούμενο «Πρόγραμμα Ταυτοποίησης Απειλής Προηγμένης Αεροπλοϊας» ήταν ιδέα του πρώην γερουσιαστή των Δημοκρατικών Χάρι Ριντ, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Εμφάνιση όμως σε τουρκικό ,έδαφος άγνωστου ιπτάμενου αντικειμένου είχαμε και πέρυσι , προκαλώντας τον πανικό και τον τρόμο σε αυτούς που το είδαν.

Tι ήταν όμως;

Σε επικοινωνία του Ερντογάν με τον Β.Πούτιν για το θέμα αυτό, ο τελευταίος τον καθησύχασε λέγοντας πως η Ρωσία απλά προχώρησε σε μια δοκιμή στρατηγικού όπλου. Ποιο ήταν αυτό;

Ηταν ένας  Διηπειρωτικός Topol RS-12M  (ICBM) που είχε εκτοξευτεί την Τρίτη το πρωί από το πεδίο Kapustin Yar στο Astrakhan.

Η εκτόξευση και οι «παρενέργειες» ήταν ορατές στο Sabiha Gökçen International στην Ανατολική Κωνσταντινούπολη…

Δείτε εικόνες