Αστροναύτης της NASA κατέγραψε την πρώτη εικόνα από βροχή μετεωριτών για το 2020 – Εντυπωσιακές εικόνες (φωτο)

Την εντυπωσιακή βροχή μετεωριτών των Τεταρτίδων που συνέπεσε με το Βόρειο Σέλας, κατέγραψε, το περασμένο Σαββατοκύριακο, η αστροναύτης της NASA, Κριστίνα Κοχ, και κοινοποίησε τη σχετική εικόνα στο Twitter.

Μια εντυπωσιακή εικόνα από τη διαστημική βροχή των Τεταρτίδων κοινοποίησε η αστροναύτης της NASA, Κριστίνα Κοχ, στο Twitter καθώς πρόκειται για την πρώτη ανάλογη φωτογραφία του 2020.

Ειδικότερα, η αστροναύτης βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και έτσι μπόρεσε να παρακολουθήσει το φαινόμενο, το οποίο έγινε ορατό στο βόρειο ημισφαίριο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Christina H Koch

✔@Astro_Christina

Can you see shooting starts from space? Turns out, yes! The first meteor shower of the decade and we were lucky enough to catch it from the @Space_Station along with the northern lights. This is a composite image of a few of the as they blazed into the atmosphere.

Προβολή εικόνας στο Twitter
2.505 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Μάλιστα, η «βροχή» των Τεταρτίδων συνέπεσε με το Βόρειο Σέλας, που είναι γνωστό και ως Aurora Borealis και ήταν εντυπωσιακό έτσι όπως καταγράφηκε στη ρωσική πόλη Μουρμάνσκ.

Η φάση αποκορύφωσης των Τεταρτίδων διαρκεί λίγο, περίπου δύο ώρες και, σύμφωνα με τη NASA, «πρόκειται για την καλύτερη διαστημική βροχή του χρόνου».

Υπενθυμίζεται ότι η Κοχ «έγραψε» ιστορία, τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς έσπασε το ρεκόρ παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καθώς, στις 28 του προηγούμενου μήνες, συμπλήρωσε 289 συναπτές ημέρες.

Η διαστημική αποστολή της Κοχ άρχισε τον περασμένο Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο και έτσι θα φτάσει τις 340 συναπτές ημέρες.

Πηγή: Αστροναύτης της NASA κατέγραψε την πρώτη εικόνα από βροχή μετεωριτών για το 2020 – Εντυπωσιακές εικόνες (φωτο)