Απολιθώματα ενός τεράστιου καρχαρία βρέθηκαν σε σπηλιά – Βίντεο

Τα απολιθώματα ενός τεράστιου καρχαρία που χρονολογούνται στα 300 εκατ. χρόνια πριν βρήκαν επιστήμονες σε σπηλιά στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Συγκεκριμένα, ο περιβαλλοντολόγος, Ρικ Όλσον, και ο παλαιοντολόγος, Ρικ Τούμι, χαρτογραφούσαν μια σπηλιά στο Κεντάκι, όταν ανακάλυψαν αρκετά απολιθώματα.

Αναλύοντας τις φωτογραφίες, ο Τζον Πολ Χόντνετ, παλαιοντολόγος και επικεφαλής προγράμματος στο πάρκο δεινοσαύρων, Dinosaur Park, επιβεβαίωσε ότι τα ευρήματα ανήκαν σε καρχαρία.

Το μέγεθος του καρχαρία έφτανε σε εκείνο ενός σημερινού λευκού καρχαρία
«Στην πραγματικότητα δεν επρόκειτο για σκελετό, αλλά απλά για μέρη του κεφαλιού ενός καρχαρία: ένα κεφάλι ιδιαίτερα μεγάλο. Μπορούμε ακόμη να αναγνωρίσουμε το τμήμα του σαγονιού που συνδεόταν με το κεφάλι, καθώς και τμήμα του στόματος», αναφέρει στο CNN ο Χόντνετ.

«Είναι ιδιαίτερα σπάνιο να βρίσκεις κάτι τέτοιο καθώς ο χόνδρινος σκελετός των καρχαριών είναι συχνά πιο μαλακός από τα οστά, οπότε τις περισσότερες φορές δεν διατηρείται», τόνισε ο επιστήμονας.

Σύμφωνα με τον Χόντνετ, το μέγεθος του καρχαρία στον οποίο ανήκουν τα απολιθώματα ανέρχεται περίπου στο μέγεθος ενός σημερινού λευκού καρχαρία, με το είδος «Saivodus Striatus» να ζει στους ωκεανούς περί τα 330 με 340 εκατ. χρόνια πριν την εποχή μας.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Απολιθώματα ενός τεράστιου καρχαρία βρέθηκαν σε σπηλιά – Βίντεο