Απίστευτο! Η Ρωσική Εκκλησία εξισώνει τους εξωγήινους με τους δαίμονες!

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ύπαρξη άλλων πολιτισμών εκτός της Γης

«Εάν οι πολιτισμοί υπήρχαν πραγματικά σε άλλους πλανήτες, η Αγία Γραφή μας, θα έλεγε σίγουρα κάτι γι ‘αυτό. Εάν δεν λέει τίποτα γι’ αυτό, υποθέτουμε ότι δεν υπάρχουν», ανέφερε όχι κανένας τυχαίος αλλά ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, ανέφερε ένα βιβλίο του ιερομονάχου Σεραφείμ (Rose), εξέχοντος θεολόγου της Ρωσικής Εκκλησίας στο Εξωτερικό, που ονομάζεται «Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος». Το βιβλίο περιέχει μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν δει εξωγήινους και UFO, και ο συγγραφέας συγκρίνει αυτές τις ιστορίες με εκδηλώσεις δαιμόνων, ιστορίες που «υπάρχουν σε αφθονία στην αγιογραφική λογοτεχνία».

«Αποδεικνύει στο βιβλίο του ότι οι άνθρωποι που φέρεται να έχουν δει εξωγήινους είδαν πραγματικά δαίμονες, των οποίων την ύπαρξη πολλοί άνθρωποι τώρα αρνούνται να πιστέψουν», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Η εκκλησία πιστεύει στην ύπαρξη αγγέλων και δαιμόνων «όχι επειδή αυτό αναφέρεται κάπου, αλλά επειδή επιβεβαιώνεται από την αιώνια εμπειρία των ανθρώπων της εκκλησίας», υπογράμμισε…

Eπίπεδο της ψηφιοποίησης στην κοινωνία

Ο Ιλαρίων με αφορμή την παράταση μέχρι 28 του μηνός των μέτρων στις Εκκλησίες της χώρας επανέλαβε επίσης ότι η Εκκλησία θα εκτελεί, όπως πάντα, τα Θεία Μυστήρια με την απαραίτητη φυσική παρουσία πιστών και όχι μόνο κληρικών.

Ταυτόχρονα, ανέφερε όμως πως η Εκκλησία έχει επίσης την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω την αποστολή της στον ψηφιακό χώρο. «Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες για καθέναν από τους πιστούς μας, ώστε να μπορούν, χωρίς να φύγουν από το σπίτι τους, να λάβουν το μέγιστο όσων μπορούν να αποκτηθούν εξ αποστάσεως στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου.

Για παράδειγμα, να διαβάζετε το Ευαγγέλιο καθημερινά με την κοινότητά σας, να ακούτε το κήρυγμα του ιερέα και να συμμετέχετε σε πρωινές και βραδινές προσευχές – αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα τη φυσική παρουσία του ατόμου στο ναό. Έτσι, όσον αφορά τη θρησκευτική εκπαίδευση και τη διαφώτιση των ανθρώπων, μπορούμε να την μεταφέρουμε σε μεγάλο βαθμό στον ψηφιακό χώρο», δήλωσε.

Πηγή: Απίστευτο! Η Ρωσική Εκκλησία εξισώνει τους εξωγήινους με τους δαίμονες!