Μυστηριώδη κομμάτια από «διαστημικά σκουπίδια» έπεσαν στη Μιανμάρ

Ένας μεγάλος μεταλλικός κύλινδρος που πιστεύεται ότι είναι από έναν κινεζικό δορυφόρο ή αεροσκάφος έπεσε από τον ουρανό στο βόρειο τμήμα της Μιανμάρ.

Το κυλινδρικό σε σχήμα αντικείμενο συνετρίβη σε έδαφος που ανήκει σε εταιρεία εξόρυξης νεφρίτη στην πόλη Hpakant στις 12 Νοεμβρίου 2016.

Ένα άλλο μικρότερο κομμάτι μετάλλου που φέρει κινεζική γραφή έπεσε στην στέγη ενός σπιτιού στο κοντινό χωριό του Zar Hmaw, την ίδια στιγμή, αλλά ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Το τεράστιο αντικείμενο είναι περίπου 4,5 μέτρα (15 πόδια) μακρύ και μόλις πάνω από ένα μέτρο σε διάμετρο.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη όταν το μεγάλο κομμάτι πέσει στην Γη ενώ στη συνέχεια αναπήδησε περίπου 50 μέτρα σε όλη την περιοχή της εξόρυξης πριν καταλήξει στη λάσπη.

Μυστηριώδη κομμάτια από «διαστημικά σκουπίδια» έπεσαν στη Μιανμάρ - Εικόνα0

Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα εκτόξευσε με επιτυχία μπροστά σε χιλιάδες θεατές, το Shijian-17.

Ο 187-ποδιών (57 μέτρων) πύραυλος είναι ο μεγαλύτερος, πύραυλος που μπορεί να μεταφέρει 25 τόνους ωφέλιμου φορτίου σε χαμηλή γήινη τροχιά, και 14 τόνους για πιο μακρινή γεωστατική τροχιά, από μια σταθερή θέση στην επιφάνεια της Γης.

Μυστηριώδη κομμάτια από «διαστημικά σκουπίδια» έπεσαν στη Μιανμάρ - Εικόνα1

«Δεν θα μπορεί να επιβεβαιωθεί κατά πόσον η εκτόξευση του δορυφόρου και τα μεταλλικά αντικείμενα που βρέθηκαν έχουν σχέση», ανέφεραν οι εμπειρογνώμονες».

© Αποκάλυψη